Tom och ensam och fylld till bredden med värkande mammakärlek..

Jag lämnade Astrid till sin pappa igår. Det var svårt. Riktigt djävla svårt. Ofta går det aldeles utmärk och jag vet att hon har det
aldeles utmärkt med sin pappa. Men igår kom det där som jag vet inte på något sätt är lika allvarligt för henne som för mig.
- Jag vill inte åka till pappa, mamma.. Jag vill vara hos dig.
Och sen säger hon samma sak till sin pappa när dom ska skiljas åt. Jag vet.
Men den här gången så sa jag hejdå efter pannkakor på Sirap. Efter undebara dagar tillsammans. Efter en superkul Fredag på Skansen där Jonas såg till att vi fick mata aporna och jag var så glad över att vi skolkat ifrån dagis och jobb.
Det här är vad som gör livet så meningsfullt.
Och när jag hade sagt hejdå gick jag runt hörnet och grät. Och det är helt OK jag vet.. och det är skönt att jag inte är ensam i världen om att känna så här. Och det skänker lite tröst..

Lite bilder...

d

Kommentarer
Postat av: Annika

Gillar din blogg =)

Titta gärna in på min när du har en stund över...

2009-02-24 @ 02:43:35
URL: http://angelstar.blogg.se/
Postat av: Mie

Så sant, så sant. Det ÄR jobbigt men som du säger så är det jobbigast för mamma/pappa. Lika sant är det att man får vara ledsen, åtminstone om man sparar tårarna tills man när utom synhåll för barnen.

Sköt om dig nu så mycket du kan. Kramar

2009-02-24 @ 14:51:09
URL: http://mies.webblogg.se/
Postat av: Helena L

Ja gud det där känner jag igen. Inte alls roligt men som du säger så vet man ju att de har det bra och att det kan bli omvänt när de ska tillbaka när de är i den åldern :)



Är ju så där mammor ofta känner det när de lämnar ett gråtande barn på dagis. Men så fort de lämnat bron så brukar de ju sluta :)

Tror nästan att en del mammor gillar detta (missförstå mig inte nu, gäller absolut inte alla)



Men menar att den del tror jag gillar att känna sig så behövd och efterlängtad. Kanske gör extra ritualer med barnen som bara blir längre och längre, därmed gör det svårare för barnen att göra detta till något enkelt med att bara vara kärleksfull men bestämd :)



(Har jobbat många år på dagis och fritids så man märker sånt rätt fort ;)



Dock är det alltid hjärtskärande för mammahjärtat, och jag har många gånger lidit som dig av denna jobbiga separationsångest när det är pappahelg...



Ja om du läser min blogg idag så kan du kanske förstå att mitt nästan stannade idag.



Kram / H





2009-02-25 @ 22:22:10
URL: http://leiford.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0