poesi trams.. del en miljard..

en miljard nissar
vaggar av och an
vänta och lyssna
tippa och tappa är allt ni kan

femtiohundra elva
sjuttio elva tre
sväng ditt skimrande spö
du efterlängtade fe

för det tisslas och spioner

små skalbaggar i gräset

som biter av min blomma

men fruktlöst står jag mitt på näset


nu ska jag ju gömma mig lite

och rakna baklänges lite till

femtiohundra tio

femtiohundra nio

och låta tiden utvisa säga vad ödet säga vill


blunda nu hårt

att rynkor med styrka vitna

borta är ni nu alla tomtar

som säkert annu står och flinar..


femtiohundra åtta

femtiohundra tre

och försöka älska och acceptera mitt öde

varje gång jag räknar (alla) fel.


d


Nya och gamla hits.

Började gräva i spotify efter gamla favoriter igår kväll. OJojoj.. det blev en mycket trevlig resa. Wally Badarol.. Loose ends...
Adeva..  Gamla DJ hits som man hade glömt bort.  Sen  hittade även nya finfina hits, som Ciara och Justin Timberlake duetten som precis har kommit. Den heter Love Sex Magic. Den som kan sitta stilla här ni hör den kan väl berätta hur det kändes ;-)
Darins senaste hit Runaway är också ett underbart dansgolvs tema. Heja lillkillen.

hugs

d

Okej, okej, okej!!!!

Jag ska skärpa mig! Fick ju en liten utskällning här i bloggen för att jag uppdaterar för dåligt. För er som blir lite rastlösa så kan ni alltid gå in på aftonbladet poker och läsa min blogg där under tiden jag går och funderar..

Mamma är här och åker till Turkiet i morgon. Hon skämmer bort mig, Astrid och Finken fullständigt när hon är här.
Vi äter underbar god Kurdisk mat och har barnvakt om det passar att gå ut och busa. Vilket vi gjorde i fredags.

En kompis till oss som också är pokerspelare (som bor i Malmö) var i stan, så vi gick ut och drack drinkar och spelade ganska kass poker faktiskt.

I lördags så drog Finken och jag och spelade bowling.. och sen vidare föra att ta en drink med några vänner.
Vi hade en riktigt kul kväll. Ofta avslutar vi våra kvällar med betapet.

Nu till något helt annat. Läste om en flicka i Aftonbladet som blev såld som prostituerad av en lärare och gruppvåldtagen på sas Radisson.  Jag vågar inte skriva vad jag tänker när jag läser om sånt här. Män som går i gång på att .... små barn, borde.... i .... innan man... livet... dom. Håll med om att man är så mentalt sjuk att man inte går att rädda. Det är i alla fall min åsikt. Och vem är det man ska skydda, förövaren eller offret? Jag skulle tycka att det vore skönare att veta att den här personen aldrig mer någonsin kan skada någon igen eller hur? Då säger vissa, men livstid fängelse? Men ni vet ju vad livstids fängelse innebär i sverige. Dessutom.. hur ofta har du hört talas om pedofiler och våldtäcksmän som fått livstid?
Nej, precis!!!
Andas.... andas Dilbis...

Jag ska focusera på min uderbara fyra och ett halvt åring i stället. Och ha en supermysig kväll med min goa Bofink.
Vi ska slå till på stor ;-) och festa loss på chips och dip ikväll. Läskeblask och en massa betapet.

Finken har varit så söt och uppvaktande idag att jag känner mig lite nykär :-)


d

Mamma..


Jag tycker att hon är väldigt lik sin pappa.. men vissa tycker att hon och jag är lika..


Astrid nöjd med sminket (läppsylt som det hette) efter att ha använt tushpennan till "fel" saker.. (här var hon 2)


Astrid matar hönsen hos farmor..


Titta solen!

Astrid odlar krasse idag med farmor hos sin pappa.

- Mamma jag gör bomull.
- Jaså älskling, vad roligt!!
- Jag tycker inte om krasse.
- Men älskling det vet du väl inte, du har ju aldrig smakat krasse, det är jättegott.
- Ja det är det.

hon är rolig.

Vi hade en dust i går som inte var att leka med när jag skulle lämna henne på dagis.
Hon ville som vanligt inte gå och blev genom förbannad. Slutade med en fight. Och hon fick säga förlåt.

Som förälder så blir man ju (som ni säkert vet) alltid ledsen och låg av att bråka med sina barn, man blir orolig att dom
ska ta det jättehårt. Möjligen är jag en typisk kycklingmamma. Och med tanke på att hon lät glad som en solstråle idag så
är det nog så.

hugs

d

Ett fel gör inte ett annat fel rätt..

Min syster medverkade i programmet Debatt. Jag såg det inte då utan vid ett senare tillfälle, dvs idag.
Jag kanske ser det på ett helt annat sätt än många andra... jag vet inte.

Först och främst så vill jag uttrycka min medkänsla med det palestinska folket som lider just nu. "As we speak" pågår ett krig med oskyldiga som offer. Det är vidrigt.
Som orättvist blir utsatta för mord på sina barn, familjer som lider svårt just nu. Världen är en ond plats och som kurd
så känner jag starkt för dom som lider just nu.

När kurdfrågan var som jobbigast för mig så var väl jag en av dom som var mest aggressiv i min ton mot Turkiet.
Jag försökte göra vad jag kunde för att bidra till bredda intresset för det kurdiska folket och sen i sin tur dom orättvisor som drabbat vårt folk. Jag var allt annat än diplomatisk i mina uttalanden då. Men att beskylla turkiska medborgare eller turkisk/svenska medborgare som sympatiserar med det kurdiska folkets förtryck har jag aldrig gjort.
Tvärtom har jag uppskattat deras support. Vi har alltid behövt all den support vi kan få. Även om en del av mina då förbannade och aggressiva "bröder" inte riktigt hade lust att se urskiljningen och klart på frågan då.

Och när jag tittade på debatt så kände jag igen mig. Jag ville inte lyssna på vad andra hade att säga, jag var mest förblindad av mitt hat mot förtrycket. Det jag ser idag är en resurs från vänstern som går till spillo...obs till viss del.
En del av vänstern tappar helhetblicken. Ni blir så förblindade av ert hat att ni inte ser vad som skulle kunna föra er fråga frammåt. Så uppfattade jag det. Jag säger inte att det måste vara så, men det uppfattades så då.

Jag vet (eftersom vi ofta pratar och för att hon är djupt engagerad i frågor som gäller utsatta barn och kvinnor) att min syster inte på något sätt sympatiserar med mord på barn och oskyldiga i Gaza. Tvärtom.
Men ett fel gör inte ett annat fel rätt!

Oskyldiga  i sverige har blivit knivstuckna,skjutna, mordhotade och synagoger har blivit nerbrända bara av den anledningen att dom är judar. Det är heller inte rätt och man måste våga se att det kan göra problemet ännu större i ett perspektiv där focus borde ligga på att föra hjärtefrågan framåt. Eller hur?

Att min syster skulle vilja mörka palestinafrågan bara för att hon försöker belysa problemet om att antisemitism faktiskt finns är rena konspirationsteorier. Jag tyckte också att Salam Abu-Iseifan blev missförstådd. Jag vet väldigt lite om henne, men upplevde det som om hon ansåg sig vara missförstådd. Men att hon kände så kom dock fram och jag önskar att den yngre delen av vänstern som fanns på plats borde tänka igenom vad det är dom vill uppnå och sedan focusera på att använda alla medel dom kan i stället för att bedriva en hatkampanj mot alla människor som har en åsikt i ämnet.

Åsikter är inte ett olaga hot, men det är direkta mordhot och hets mot folkgrupp. Tänk över detta snälla ni och försök hitta och focusera på er gemensamma nämnare i stället. Vilket är det faktum att oskylda barn dör och att människor lider nere i Gaza, medans det ska kännas efter här hemma och oskylda judar skall straffas för något som dom inte bär ansvar för. Ineffektiv kamp skulle jag vilja kalla det.
Focusera på det som man kan göra här hemma istället. Fortsätt att bedriva er kamp i den anda som majoriteten av vänstern redan gör och har gjort. Den tar er frammåt. Den får folk att förstå och känna med det Palestinska folket.

I mitt fall och kurdfrågan så var det att försöka få den svenska befolkningen att förstå att en kurd är en person nära dom.. som "den där artisten Dilba". Att det i sin tur skulle generera ett större intresse i kurdfrågan. Jag belyste min bakgrund i alla intervjuer jag gjorde osv osv. Detta var vad jag kom på att jag kunde bidra med och som jag också så här i efterhand inser gjorde störst effekt av det jag kunde göra i min förtvivlan.
Det fanns folk som var bättre på att driva den politiska frågan än jag var. Ta tillvara på alla resurser som finns och lägg focus på det som skall focuseras på.mvh

dilba


Välkommen mamma..

Mamma kom hem idag. Jag ska iväg och hämta Astrid nu, sen ska vi förbi min syster och träffa mamma.
Mamma är ju borta väldigt mycket så det ska bli super att ses igen.

Igår höll jag mitt föredrag som jag var så nervös för och det kändes som att det gick helt ok. Dom var i alla fall nöjda och
många kom fram efteråt och sa att dom verkligen gillade föredraget.

Spelade poker igår och hade ett jätte trevligt bord. Kände mig sugen på att bara få komma ut och vara social, så det
var verkligen nöten. Pokern gick mer eller mindre pluss minus noll.. eller lite plus men jag hade verligen jättetrevligt med lugna och trevliga bordsgrannar.

På slutet kom en ung kille och satte sig vid mitt bord och fick hela bordet att garva nästan ihjäl oss stup i ett. Han var förfriskad och höll på..

- Diiiillbaaaa... om du fick välja mellan att vinna ääään miljon svenska kronor på att vara bäst på poker eller på att..... vinna schlagerfestivalen? Vad skulle du välja då?

Sen kom det fler sånna.. och alla var underhållande.

d

Frågor någon?


På fredag...

På fredag så ska jag hålla föredrag inför en massa sköna lärare. Men dock är jag ganska stressad och nervös eftersom
jag är livrädd för att hålla tal. Men det är därför jag gör det. Utmaningen. Det är viktigt att utmana sig själv med förmodligen
just dom saker som man tycker att man är sämst på. Det ger nämligen bäst resultat för självkänslan.

Eller att inte acceptera en roll man gett sig själv till exempel i relation till andra. Det är precis det som gör den tydligaste förändringen i ditt liv.

Jag har på FaceBook efterlyst frågor som jag tänkte ställa till mig själv under föredraget. Jag är den som sist håller föredrag på ett flerdagars seminarium där språket står i focus. Om ni kommer på några sköna frågor som ni skulle velat ställa till mig i det sammanhanget så skulle det hjälpa mig mycket. Send it over!

kramar
dilba

Grattis!

Har män och kvinnor samma behov av bekräftelse? Det var en av samtalsämnena som vi avverkade idag.. Jag och Finkenstein. Förmodligen, fast olika typer av bekräftelse antar jag. Män behöver känna sig stora, starka och mäktiga om jag får generalisera ett slag. Mens kvinnor behöver känna sig bekräftade av dom som betyder mest för dom och står dom allra närmast. Var väl mest jag som babblade på som vanligt men det knakades i bilen vid lunchtid idag.

I dag fick jag ett sms av Kristofer där det stod. Grattis på din dag. Det tog några sekunder innan poletten trillade ner.

Hoppas ni har haft en underbar dag. Alla världens fantastiska kvinnor. Alla mammor och systrar och mostrar och kärleksfulla mormödrar och farmödrar and so on ... and so on.
Alla underbara kvinnor som känpar i motvind. Kvinnor som lider i många länder.. Kvinnor med drömmar som allt för sällan slår in. Kvinnor som förtjänar många av dom rättigheter som vi kan åtnjuta av här. Men också dom kvinnor som dagligen kämpar för att bekämpa dom orättvisor som kvinnor utsätts för även här hemma i Sverige.

Jag har helt fantastiska kvinnor i mitt liv. Min mamma, mina systrar.. mina vänner. Utan dom vore jag en förvirrad själ och ensam.

Men också stort grattis till alla underbara män och pappor jag känner. Tycker faktiskt att ni också förtjänar en aldeles egen dag. Som belyser dom bra och fantastiska män vi har omkring oss. För när allt kommer omkring.. vem har störst behov av bekräftelse?
Ingen som vet huh? Kanske bäst att vara på den säkra sidan och ge gubbarna en dag me´.

d

Att rikta sin energi i rätt riktning.

Fredagsmys. Ett känt svenskt begrepp.

Astrid och jag skolkade återigen från dagis. Dom bara skrattar när jag ringer och säger att det vekar vara mysigt.
Sen gjorde vi oss i ordning och åkte in till stan vid tolv och åt lunch med Johan. Efter det så föreslog jag att vi skulle köpa några nattlinnen till henne men det ville hon inte. Så vi tog tåget hem.

Pratade med Kajsa för en liten stund sen och vi beslöt att jag skulle stå för matlagningen ikväll och sen äta middag ihop med barnen.

I morgon spelar jag en superkul turnering i Sumpan. Astrid kommer att vara med Kajsa. Holly och Bäck. Vilket är bland
det roligaste hon vet.

Förr i tiden så led jag av ett behov av att se andra glada. Ville inte göra folk ledsna eller besvikna på mig. Det var en ohållbar uppgift eftersom det bara resulterade i att folk jag inte kände utnyttjade läget eller satte omänskliga krav på mig som gynnade dom.

Numera så låter jag folk vara som dom är och ger mig själv utrymmet att vara som jag är i mycket större utsträckning och focuserar på att ge dom jag gillar mer energi i stället. Det har funkat mycket bättre.

Ibland skriver jag och säger saker som jag vet kommer att tas emot fel av vissa. Men det är ganska skönta att skita blankt i hur vissa tar det eftersom mitt budskap riktar sig till helt andra personer.

hugs

d

Leka på datorn?

Min dotter Astrid är bara fyra och ett halvt, men kan skriva sitt namn och läsa hyfsat. Inte för att det på något sätt tvingats på henne, utan för att hon varit intresserad och för att då alltid funnits vuxna som uppmuntrat henne. Som jag, hennes pappa, farmor, mormor, bosse osv osv.

Nu är det så att hennes kusin som är ett halvår äldre och hennes storebror spelar pedagogiska spel online för barn.
Och plötsligt kan hon också (efter att jag har låtit henne göra det ett par gånger) hantera datorn. Skriver in burkar.nu och klickar sig runt bland dom spelen. Jag gillar nästan alla spelen som är där och det finns i alla fall ingenting som jag kan se ännu som på något sätt skulle kunna vara skadligt för henne. Vilket är det första man är orolig för när man sitter med fyraåringen framför datorn.

puh.. än så länge.

d

Solna C, tio raka och barnkalas.

I dag skolkade i ifrån dagis igen. Vi tog i stället sovmorgon och bussen till Solna Centrum där vi mötte upp Kajsa, Holly och Bäck. Efter lite lunch och strövande så tog vi sen bussen hem igen.

Helgen har varit mysig och bra. Nomi hade kalas och söt som hon är bländade hon oss allihop som vanligt på sitt födelsedagsparty.

Jag spelade ett jäng Double or Nothings på IPoker när Astrid hade somnat. tror jag slog någon form av rekord då jag var i pengarna 10 raka. Sen förlorade jag en och vann 2 igen. Min "mentor"  blev eggad av detta och jobbar på rekord nu för att trigga sig själv att slå sina egna resultat.

Får se vad som händer ikväll. Astrid ska till sin pappa nu i eftermiddag, men jag får henne tillbaka redan på Torsdag, så det känns kul.

over and out


d

På väg till Solna Centrum..


Prinsessfasen i sin fulla blom.


RSS 2.0